‘Zeker Gezond’ helpt Vlaming gezond en lekker eten

Wie inspiratie zoekt om gezond te eten, kan vanaf nu terecht op het receptenplatform ‘Zeker Gezond’ van het Vlaams Instituut Gezond Leven. Op de website zekergezond.be en bijhorende app vind je meer dan 1000 lekkere en eenvoudige recepten mét gezondheidsgarantie.

Mensen die graag wat gezonder willen eten maar daarbij ondersteuning missen, hebben nu een betrouwbaar kompas. Voedingsexperte Loes Neven (Vlaams Instituut Gezond Leven): “De nood aan gezonde recepten was hoog. In 2017 lanceerden we de omgekeerde voedingsdriehoek. Die vertelt je wat je best eet. Maar al snel bleek de Vlaming ook nood te hebben aan advies over hoe je dat kan doen. Dankzij zekergezond.be kunnen we hen ook gezonde en lekkere recepten aanbieden.”

In lijn met de voedingsdriehoek

Bij de ontwikkeling van het platform werkte Gezond Leven samen met partners: Ferm (het vroegere KVLV), NICE (Lekker van bij ons), Eva vzw en het Nederlandse Voedingscentrum. Zij selecteerden recepten uit hun aanbod. De voedingsexperts van Gezond Leven toetsten die recepten nauwkeurig af aan een set gezondheidscriteria, gebaseerd op de voedingsdriehoek.

Promotiecampagne

Het platform wordt vandaag gelanceerd met een tv-spot en een socialmedia-campagne. Loes Neven: “We rekenen alle mensen die in Vlaanderen wonen tot onze doelgroep, maar in het bijzonder richten we ons op jonge gezinnen met thuiswonende kinderen. Tijdens testfases bleek dat die groep nood heeft aan inspiratie, structuur en gezonde recepten, vooral omdat ze gezond willen koken voor de kinderen. Zeker Gezond speelt hier mooi op in.”

Meer info

Je vindt het receptenplatform en bijhorende app op zekergezond.be, en via de App Store en Google Play.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen