17 oktober Werelddag tegen Armoede

Als lokaal bestuur heb je heel wat troeven in handen om een gezonde leefstijl in een gezonde omgeving dichter bij kwetsbare groepen, zoals mensen in armoede, te brengen. Niet te verwonderen dat de Partij voor een Gezonde Gemeente de Werelddag tegen Armoede niet zomaar laat voorbijgaan. Lichamelijk én geestelijk gezond zijn, is nodig om aan onze samenleving deel te nemen.

Gezondheidsongelijkheid is een hardnekkig thema. Wie in armoede leeft, doet dat niet alleen korter, maar ook met meer, slepende en zwaardere gezondheidsproblemen. Mensen in armoede hebben echter recht op evenveel gezondheid. Recht op een toegankelijke zorg, maar evengoed recht op een gezond leven in een gezonde omgeving. Daarmee pakken we de fundamentele oorzaken van de sociale gradiënt in gezondheid aan.

Zet je gelijke-gezondheidskansen-bril op en ga samen voor projecten die gezond leven tot de beste en makkelijkste keuze maken. Met goede samenwerking tussen de verschillende beleidsdomeinen kan je nog net dat tikkeltje meer. Je kiest voor een structurele en begripsvolle aanpak met een gezond aanbod in een gezonde omgeving.

Geef iedereen in je gemeente een gezond perspectief. Dat loont vandaag en ook na 18 oktober 2018!

Meer informatie en inspiratie over de aanpak van armoede en gezondeheidsongelijkheid lees je in het programma van de Partij voor een Gezonde Gemeente. Maak samen met jouw partij iets moois van jouw gemeente.

www.partijgezondegmeente.be

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen