Artikel: Doen we het na de pandemie wat rustiger aan?

Het voorbije anderhalf jaar kwamen ons sociale leven en professionele leven op een lager pitje te staan. Nu het leven weer volop op gang komt, is het tijd voor reflectie over onze sociale gewoonten: moeten we terug naar het leven zoals voorheen of bood deze periode ons een uitgelezen kans om het ook in de toekomst wat rustiger aan te blijven doen?

Het wegvallen van de coronamaatregelen betekent ook de terugkeer van heel wat sociale verplichtingen. Dit brengt voor heel wat mensen stress met zich mee. Voor sommigen gaat het zelfs gepaard met angst en onzekerheid.

Ben jij welzijnswerker of werkgever en heeft een cliënt of werknemer het moeilijk met het oppikken van het sociale leven of werkleven? Of heb je het zelf soms moeilijk om het sociale of werkleven weer op te pikken? In onderstaand artikel vind je tips die je op weg kunnen helpen:

Dit artikel werd geschreven door de Vlaamse Logo’s in samenwerking met Universiteit Gent, Vlaams Instituut Gezond Leven en de Gentse wijkgezondheidscentra.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen