Bewegen Op Verwijzing-coaches gaan op tournee langs Vlaamse huisartsen

Steeds meer Vlamingen maken gebruik van een Bewegen Op Verwijzing-coach. Een nieuwe campagne, waarbij coaches zich gaan voorstellen bij de huisartsen in hun regio, moet het aanbod nog bekender maken bij huisartsen. Er komt tevens een algemene campagne naar het publiek via magazines, radio en Facebook.


Meer bewegen kan heel wat gezondheidsproblemen voorkomen én verhelpen. Sinds 2017 kunnen huisartsen in 181 gemeentes hun patiënten daarom doorverwijzen naar een ‘Bewegen Op Verwijzing’-coach. Het principe is simpel: een huisarts kan zijn patiënten doorverwijzen naar een bewegingscoach in de buurt. De patiënt maakt dan een afspraak met de coach. Die bespreekt met de patiënt de dagelijkse routine en welke beweegactiviteiten hij/zij leuk vindt. Samen maken ze een beweegplan op maat. Idealiter gaat de patiënt daarna nog een paar keer terug voor een opvolggesprek, zodat het beweegplan verder verfijnd wordt.
 
Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin: “Bewegen Op Verwijzing wordt een steeds groter succes, reeds 2.054 Vlamingen werden doorverwezen naar een Bewegen op Verwijzing-coach. Sinds de start zijn er in Vlaanderen (met Brussel) al 110 coaches aan het werk, verspreid over 181 steden en gemeenten. Zij bouwen mee aan de doelstelling om de Vlaming gezonder te laten leven in 2025. Het is echter belangrijk dat Bewegen Op Verwijzing nog meer bekendheid verwerft in huisartsenkringen.”
 
Het Agentschap Zorg en Gezondheid van de Vlaamse overheid lanceerde daarom een campagne om Bewegen Op Verwijzing bekender te maken bij de huisartsen én het publiek. De campagne krijgt de steun van Domus Medica en de Vlaamse Logo's.
 
De coaches zelf spelen in die campagne een belangrijke rol. Zij gaan zich persoonlijk voorstellen aan de huisartsen in hun regio. Met een ‘doorverwijsbox’ stellen ze hun aanbod voor aan de huisarts onder het motto “Bedankt huisarts, om me door te verwijzen!”.
 
Naar het publiek komt er een algemene campagne via magazines, Facebook en radio. De focus ligt op de nabijheid van de coach en de lage kostprijs.
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen