Bijna één Belg op vijf nam deel aan Tournée Minérale 2018

In februari 2019 gaat de derde editie van Tournée Minérale van start. Stichting tegen Kanker en VAD/De Druglijn roepen dan alle Belgen op om even stil te staan bij hun alcoholconsumptie door een maand geen alcohol te drinken.

De actie was de voorbije twee jaar een overdonderend succes en werd zeer positief onthaald door de deelnemers, zo bleek uit een enquête door marktonderzoeksbureau Indiville. Bijna één volwassen Belg op vijf nam deel en 92% van de deelnemers zegt opnieuw te willen meedoen. Het is nog even aftellen tot 1 februari, maar enthousiastelingen kunnen zich nu al inschrijven op www.tourneeminerale.be.

De nieuwe campagne zoomt in op de gezondheidsvoordelen van minderen met alcohol. De deelnemers van de vorige editie gaven in het onderzoek vaak aan dat ze zich beter in hun vel voelden, beter sliepen, afgevallen waren of meer energie hadden. De komende editie van Tournée Minérale zet die verschillende positieve effecten van een maand zonder alcohol dan ook extra in de verf. “Alcohol is geen gezond product, daarom is het belangrijk er bewust mee om te gaan. Alcohol werkt in op alle organen in het lichaam. Het kan daardoor gelinkt worden aan allerlei aandoeningen, van hart- en leverproblemen, over vroegtijdige dementie, tot 8 verschillende types kanker”, weet dr. Mathijs Goossens, woordvoerder van Stichting tegen Kanker.

Positieve campagne

Toch is het niet de bedoeling van Tournée Minérale om mensen aan te zetten tot definitieve geheelonthouding, behalve dan in februari natuurlijk. “Tournée Minérale is en blijft een positieve campagne. De bedoeling is dat mensen op een leuke manier bewuster omgaan met alcohol, even merken dat ze het zeker zo leuk kunnen hebben zonder, en lekkere alcoholvrije alternatieven ontdekken”, zegt Marijs Geirnaert, directeur van VAD.

Tournée Minérale doet al het mogelijke om de organisaties die willen deelnemen aan de campagne te ondersteunen. Op de website van Tournée Minérale kan je gadgets, flyers en affiches bestellen en visuals downloaden om te gebruiken in de eigen kanalen. Je vindt er ook tips over hoe jullie de campagne tot leven kunnen brengen.

Meer info en inschrijven via www.tourneeminerale.be.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen