Bouwen aan geluk? De nieuwe geluksdriehoek wijst de weg

Zou het niet fijn zijn als we allemaal wat gelukkiger werden? Met die vraag in het achterhoofd verzamelde het Vlaams Instituut Gezond Leven met de hulp van een groep topexperten alle belangrijke wetenschappelijke studies over geluk. De opgedane kennis brachten ze samen in één duidelijk beeld: de geluksdriehoek.

Wie wil werken aan zijn geluk, heeft daar nu een praktisch hulpmiddel voor: de geluksdriehoek. Deze figuur toont de 3 bouwblokken van geluk en bundelt de zaken die je zélf kan beïnvloeden om gelukkig(er) te worden. Op die manier wil de geluksdriehoek Vlamingen stimuleren om aan hun mentaal welbevinden te werken. Ook online: op geluksdriehoek.be staan praktische tips, filmpjes, oefeningen en verhalen van (bekende) Vlamingen over verschillende geluksgerelateerde thema’s.

Test hoe het gesteld is met jouw geluk

Er is ook een geluksmaat. Dat is een test die die je meer vertelt over hoe het gesteld is met jouw geluk. Het dashboard houdt de resultaten voor je bij. De geluksdriehoek werd ontwikkeld door het Vlaams Instituut Gezond Leven met de hulp van experten. Het is het allereerste educatieve model in Vlaanderen dat 100 % toegespitst is op mentaal welbevinden.

Zet de geluksdriehoek in de kijker

Wil jij vanuit jouw organisatie mensen helpen om stil te staan bij en te werken aan hun mentaal welbevinden? Zet de geluksdriehoek mee in de kijker: hang affiches op, verspreid folders of postkaarten of verspreid de info via website of sociale media. Het Logo helpt je daarbij op weg.

Meer over de geluksdriehoek

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen