Corona: inspiratie en goede praktijken

 

Facebookpagina met inspirerende voorbeelden

Hoe gaat jouw gemeente of organisatie aan de slag gaan met de maatregelen en adviezen rond het Coronavirus?

Wat werkt goed? Welke knelpunten dienen zich aan?

De situatie is nieuw voor iedereen: elke gemeente, elke welzijnsorganisatie. We kunnen leren van elkaar.
Via de facebookgroep 'Corona-preventie: Lokale inspirerende voorbeelden' willen we ideeën, nuttig materiaal, problemen en goede praktijken verzamelen en met elkaar delen.

Bekijk de facebookgroep met inspirerende voorbeelden

 

Vlaanderenhelpt.be

Er zijn talloze Vlamingen die zich op dit moment inzetten voor medeburgers die het deze dagen moeilijker hebben. Op verschillende manieren worden Vlamingen ondersteund.

Deze website brengt deze hartverwarmende acties van solidariteit samen. Op die manier kunnen we elkaar inspireren, motiveren en (onder)steunen. We houden er zo samen de moed in.

Heel wat van de gemeenten uit onze regio hebben al zo'n eigen webpagina. Je vindt ze hier

www.vlaanderenhelpt.be

 

Inspirerende initiatieven voor je woonzorgcentrum in lockdown

Hartverwarmers biedt een overzicht van activiteiten die je kan doen in je woonzorgcentrum. Of het nu gaat over autonomie van de bewoners, verbondenheid, contact met de buitenwereld of initiatieven om je eigen team te ondersteunen in de zware tijden: hier vind je zeker inspiratie!
Voeg ook zeker je eigen initiatief toe en inspireer anderen!

Naar de site

 

VIVEL verbindt

Het Vlaams Instituut Voor de Eerste Lijn (VIVEL) lanceerde 'VIVEL Verbindt'. Het doel van dit online platform is om eerstelijnsmedewerkers, -zorgverleners en lokale besturen de kans te geven om goede ideeën en initiatieven met elkaar te delen.

Naar de site

 

MAT connect

MAT Connect verzamelde alle richtlijnen, tips en initiatieven betreffende corona met een specifieke focus voor leidinggevenden binnen het lokaal bestuur.

Naar het overzicht

 

Medische chat

Burgers die (medische) vragen hebben over Covid-19 kunnen terecht op een gratis medische chat (elke werkdag van 9 tot 14 u.). Op die manier kunnen fakenewsverhalen de wereld uit geholpen worden.

Naar de Medische Chat

 

Geestelijk Gezond Vlaanderen

Het Steunpunt Geestelijke Gezondheid bundelt informatie over geestelijke gezondheid en het coronavirus in de facebookgroep ‘Geestelijk Gezond Vlaanderen’ en op informatiepagina’s voor het brede publiek en voor hulpverleners.

 

Online ontmoetingsplaatsen voor vrijwilligers

Platforms voor deeleconomie stellen hun dienstverlening in het teken van de coronacrisis. Vrijwilligers steken personen uit de risicogroepen of uit essentiële sectoren gratis een handje toe. Wie hulp nodig heeft of iemand kent die hulp kan gebruiken, kan een vraag insturen via de platforms ListMinut of Helpper. Ook vrijwilligers die hulp willen aanbieden, kunnen zich er aanmelden. 

 


Terug naar: Communiceren en inspireren in tijden van Corona

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen