Gezondheidskompas wijst de weg naar gezonde levensstijl

Sinds kort kunnen Vlamingen via een online webapplicatie testen wat hun risico is op diabetes en hart- en vaatziektes. De applicatie, die Het Gezondheidskompas werd genoemd, geeft bovendien suggesties voor een gezondere levensstijl.

Met een wetenschappelijk onderbouwde vragenlijst peilt het kompas naar levensstijl, erfelijke factoren en eerdere gezondheidsproblemen. Op basis van de resultaten geeft het een persoonlijk leefstijladvies en verwijst het door naar de huisarts voor die risicofactoren die verdere opvolging verdienen. Personen ouder dan 45 krijgen een gedetailleerde score voor hun risico op diabetes.
 
Het kompas werd op vraag van Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen ontwikkeld door Zorg en Gezondheid, in samenwerking met de Diabetes Liga en Domus Medica. “We hebben de afgelopen jaren al heel wat gezondheidswebsites en onlinemodules gelanceerd”, zegt Vandeurzen. “Het gezondheidskompas legt na het invullen van een vragenlijst de link met deze onlinehulptools. Zo stimuleren we alle Vlamingen naar de Vlaamse gezondheidsdoelstelling ‘De Vlaming leeft gezonder in 2025’.”
 
Je kan het gezondheidskompas raadplegen op www.gezondheidskompas.be.

 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen