Help mee diabetes type 2 vroegtijdig op te sporen

Naar aanleiding van de Wereld Diabetes Dag op 14 november zetten het Logo en de Diabetes Liga preventie en vroegtijdige opsporing van diabetes type 2 in de kijker. En dat is nodig, want maar liefst 1 op 3 mensen met dat type diabetes weet niet dat hij of zij het heeft.

1 op 10 Belgen heeft diabetes. In meer dan 90% van de gevallen gaat het over diabetes type 2, dat in meer dan de helft van de gevallen kan worden voorkomen door een gezonde levensstijl. Maar het is ook belangrijk dat deze aandoening vroegtijdig wordt gedetecteerd. 1 op 3 mensen met diabetes type 2 weet namelijk niet dat hij/zij de aandoening heeft en krijgt dan ook niet de nodige behandeling om complicaties te voorkomen. Tijd dus voor actie.

Belang van gezonde levensstijl

Als zorgverlener of paramedicus kan je een belangrijke rol spelen in de preventie van diabetes type 2 door personen met een verhoogd risico te sensibiliseren en te ondersteunen bij het nemen van preventieve stappen. Zeker in deze coronacrisis is het extra belangrijk om personen met risico op diabetes bewust te maken van het belang van een gezonde levensstijl. Zo worden ze weerbaarder voor het coronavirus.

Op www.gezondheidskompas.be kunnen patiĆ«nten hun risico testen en krijgen ze adviezen op maat.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen