Logo verspreidt folders over contactonderzoek COVID-19

Om te vermijden dat COVID-19 zich na de versoepeling van de maatregelen opnieuw snel verspreidt onder de bevolking, voert de Vlaamse overheid contactonderzoek uit.  Wanneer iemand positief test op een COVID-19-test, start dit contactonderzoek. 

Aan de persoon die positief testte, wordt gevraagd met wie hij contact heeft gehad. Het is immers mogelijk dat die personen ook besmet zijn. De contactpersonen worden daarop ook gebeld of bezocht. Ze krijgen advies over wat ze moeten doen om te vermijden dat ze op hun beurt anderen besmetten.

Logo's verspreiden folder

Om antwoorden te geven op de vragen van betrokkenen en hun contacten over dit onderzoek, maakte de Vlaamse overheid een folder op. Deze wordt via de Logo’s actief verspreid naar onder andere huisartsen en ziekenhuizen.

Meer info over het contactonderzoek en de digitale folder vind je terug op de website van het Agentschap Zorg en Gezondheid.  Digitale versies van de folder in andere talen vind je hier.

Ben je ook geïnteresseerd om folders te ontvangen om zo een antwoord te kunnen bieden op de vragen van jouw cliënteel of inwoners, dan kan je ze hier aanvragen bij jouw Logo. Ook als je al een pakketje kreeg en er graag nog wil bijbestellen, kan je voor bijbestellingen bij jouw Logo terecht.

Affiche

Voor de verspreiding van de informatie over het contactonderzoek is nu ook deze affiche beschikbaar. 

Filmpje

De overheid maakte ook een filmpje waarin duidelijk wordt uitgelegd hoe het contactonderzoek in zijn werk gaat. Gebruik het op wachtzaalschermen of deel het via nieuwsbrief en sociale media.

Artikel

Volgend tekstje kan je op je website, in een nieuwsbrief of infoblad publiceren. Je kan er ook inspiratie uit putten voor sociale media.

Contactonderzoek Covid-19 gestart
Om te vermijden dat COVID-19 zich snel verspreidt onder de mensen, doet de Vlaamse overheid aan contactonderzoek. 
Heb je klachten zoals hoesten, pijn aan de borst, verlies van reuk of smaak, koorts?  Blijf dan meteen thuis en bel je huisarts.
Wanneer je na klachten positief test, start het contactonderzoek. Je wordt dan opgebeld of krijgt een huisbezoek (als telefonisch contact niet kan) om met je te overlopen met wie je contact hebt gehad. Die personen worden vervolgens, ook via telefoon of huisbezoek, geïnformeerd dat ze in contact zijn geweest zijn met iemand die COVID-19 heeft. Zij krijgen daarbij het juiste advies. Zo kunnen ze zelf vermijden dat zij andere mensen uit hun omgeving ook ziek maken.
Er wordt steeds gewerkt met vaste nummers: 02 214 19 19 of sms 8811. De contactpersonen krijgen niet te horen wie de besmette persoon is.
Je vindt meer info in dit filmpje. Lees gerust ook de folder na.
 
 

 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen