Nieuwe richtlijn valpreventie bij thuiswonende ouderen

Werk je als eerstelijnszorgverlener? Dan is de nieuwe richtlijn valpreventie voor thuiswonende ouderen een must om door te nemen.

De nieuwe richtlijn

Een efficiënte screening gevolgd door een multifactoriële evaluatie van 12 valrisicofactoren, gekoppeld aan effectieve interventies verminderen het valrisico van 65-plussers. Een goed multidisciplinaire overleg samen met het motiveren en opvolgen van ouderen zijn daarbij onmisbaar.

Effectieve maatregelen om vallen te vermijden vallen of staan met de actieve medewerking en inbreng van de oudere zelf, de mantelzorger en eerstelijnszorgverleners. Neem daarom even de tijd om de nieuwe richtlijn door te nemen. Weinig tijd? Check de richtlijn op de website van het EVV.

Benieuwd naar meer?

Het EVV organiseert in 2018 de vierdaagse opleiding ‘Expert valpreventie bij ouderen’. Je leert op interactieve wijze en aan de hand van theorie en praktijkvoorbeelden, evidence-based kennis en vaardigheden. Zo sta je als professionele zorgverlener (arts, kinesitherapeut, verpleegkundige, ergotherapeut, apotheker, maatschappelijk werker, kwaliteitscoördinator) sterker om vallen te helpen vermijden.

Pluspunt? Een ‘expert valpreventie bij ouderen’ inspireert ook patiënten en collega’s om met valpreventie aan de slag te gaan.

Meer info op www.valpreventie.be.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen