Ma25Apr
Zon01Mei

Week van de Valpreventie 2022

Eén tegen allen, allen tegen vallen

De Week van de Valpreventie sensibiliseert en informeert ouderen, hun familie en alle gezondheidszorg- en welzijnswerkers in Vlaanderen over val- en fractuurpreventie. Doen jullie opnieuw mee?

De 11de editie van de Week van de Valpreventie, van 25 april tot en met 1 mei 2022, draagt de slogan ‘Eén tegen allen, allen tegen vallen’. Ook dit jaar dagen we opnieuw de vijf Vlaamse provincies en Brussel uit om de strijd tegen elkaar aan te gaan voor de titel van ‘beste valpreventieprovincie van 2022’. Aan de hand van vier ludieke opdrachten schenken we aandacht aan belangrijke valrisicofactoren.

  • Opdracht 1: ‘Laat een actieve start je welgevallen’, focust op de valrisicofactoren verminderd evenwicht, spierkracht en mobiliteit.
  • Opdracht 2: ‘In de smaak vallen’ gaat over gezonde voeding
  • Opdracht 3: ‘Bevallige woning?’ benadrukt het belang van de veiligheid van de woonomgeving.
  • Opdracht 4: ’Haal je beste zicht boven’ kaart het belang van goed zicht aan.

Meer details over de opdrachten worden bekend gemaakt in de loop van januari 2022. Daarna kan de strijd tussen de provincies echt van start gaan.

Raadpleeg de website www.valpreventie.be/week-van-de-valpreventie voor meer informatie. Voor advies en ondersteuning kan je terecht bij het Logo.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen