← Vorige

10-daagse van de Geestelijke Gezondheid


Van 1 tot 10 oktober tellen we samen af naar de Werelddag van de Geestelijke Gezondheid. Tien dagen waarin we extra stilstaan bij het belang van een goede veerkracht. Veerkracht is dat wat je nodig hebt om je goed in je vel te voelen, kleine of grote tegenslagen te verwerken en er sterker uit te komen. Je kan dit zelf trainen door te praten met anderen, voldoende te bewegen of nieuwe dingen uit te proberen.

Onder het motto ‘Samen Veerkrachtig’ nodigen we je uit om een actie te organiseren die aanmoedigt tot het verhogen van de veerkracht. De 10-daagse is het uitgelezen moment om mensen bewust te maken van het belang van een goede geestelijke gezondheid.

Wist je dat 1 op 4 Vlamingen ooit te maken krijgt met ernstige psychische problemen? Of het nu gaat over een tijdje niet goed in je vel zitten of over psychische stoornissen, mensen durven er moeilijk over te praten. Het is nog altijd taboe om te praten over onze geestelijke gezondheid in het algemeen en psychische problemen in het bijzonder. Dit taboe beïnvloedt het leven van mensen met een psychische kwetsbaarheid en dat van hun naasten. Het heeft invloed op hun herstel, hun terugval, hun welbevinden en hun zelfstigma. Als samenleving moeten we ons hiervan bewust zijn.

Elk jaar vind je hier een inspiratiegids. Kies er acties uit, of ga zelf creatief aan de slag. Samen kunnen we van Vlaanderen een plek maken waar geestelijke gezondheid de aandacht krijgt die ze verdient.

Voor wie?

Iedereen 

Wie kan iets voor de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid organiseren?

Alle organisaties die willen werken aan geestelijke gezondheid en veerkracht

Waarom?

'Samen Veerkrachtig' is de rode draad en dat is geen toeval. Veerkracht is datgene wat je nodig hebt om na een mentale tik een frisse start te nemen. Veerkracht helpt ieder van ons omgaan met de kleine en grote uitdagingen van het leven. Zorg dragen voor elkaar, dat is zorgen voor veerkracht.  

 

Praktisch

Laat je inspireren door de inspiratiegids. Organiseer een actie en help zoveel mogelijk mensen te laten stilstaan bij het belang van een goede geestelijke gezondheid en veerkracht. Maar je kunt nog meer! We willen er naar streven dat zo veel mogelijk Vlamingen ook na de 10-daagse aan de slag blijven om hun veerkracht te trainen en te versterken. Denk er dus zeker eens over na om ook na 10 oktober, Werelddag van de Geestelijke Gezondheid, je actie te herhalen, of - beter nog - veerkracht meer structureel aandacht te geven doorheen het jaar. Interesse? Vraag ondersteuning aan het Logo in je buurt.

Het Logo zet je op weg

Contacteer het Logo voor meer informatie, ondersteuning en promo materiaal. 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen