← Vorige

10-daagse van de Geestelijke Gezondheid


Tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid focussen we ons op goed in je vel zitten en psychische kwetsbaarheid beter bespreekbaar maken. Onder het motto ‘Samen Veerkrachtig’ nodigen we iedereen opnieuw uit om tussen 1 en 10 oktober actie(s) te organiseren.

Vorig jaar organiseerden jullie meer dan 500 activiteiten. In de loop van het voorjaar mag je opnieuw een inspiratiegids verwachten om je op weg te helpen. Die zal je onderaan deze pagina vinden.

Maar er is één actie die we nu al naar voor willen schuiven, een Vlaams accent: ‘Neem plaats op onze bank’. Denk maar aan babbelbanken, gevelbanken, het project Bankdirecteurs en het project Bank-Contact. In de gids die je nu al hieronder vind, vindt je inspiratie om hiermee aan de slag te gaan.

Met deze actie zet je in op het “wij-gevoel”, op sociale cohesie. Stimuleer zo impliciete ontmoetingen tussen mensen. Omdat elke ontmoeting een kans is om elkaar te leren kennen.

Sociale cohesie bereik je uiteraard niet op 10 dagen. Zie de 10-daagse als een aftrap voor je bankenproject. Surf mee op de persaandacht rond de 10-daagse en het Vlaams accent om jouw bankenproject op te starten en bekend te maken.

We ondersteunen je graag bij de verdere uitwerking van jouw initiatief.

Voor wie?

Iedereen 

Wie kan iets voor de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid organiseren?

Alle organisaties die willen werken aan geestelijke gezondheid en veerkracht.

Waarom?

'We zetten dit jaar in op sociale cohesie. Sociale cohesie gaat over de betrokkenheid van mensen bij elkaar, bij maatschappelijke organisaties en bij de samenleving als geheel.

Praktisch

Binnenkort vind je hier de inspiratiegids. Organiseer een actie en help zoveel mogelijk mensen te laten stilstaan bij het belang van een goede geestelijke gezondheid en veerkracht.

Het Logo zet je op weg

Contacteer het Logo voor meer informatie, ondersteuning en promo materiaal.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen