← Vorige

10-daagse van de Geestelijke Gezondheid

Tussen 1 en 10 oktober zetten we samen het belang van een goede geestelijke gezondheid in de kijker. Dit jaar staan ontmoeting en verbinding centraal. Sociale cohesie en contacten met mensen zijn immers essentieel voor een goede geestelijke gezondheid. Steun van anderen is één van de belangrijkste hulpbronnen voor mensen wanneer de veerkracht in het gedrang komt.

Wat kan jij doen?

Onder het motto ‘Samen Veerkrachtig’ nodigen we iedereen uit om tijdens de 10-daagse een kleine of grote actie te organiseren voor inwoners, bezoekers, werknemers, leerlingen … om die sociale cohesie en daaraan gekoppeld onze veerkracht in de kijker te zetten. Veerkracht is dat wat je nodig hebt om je goed in je vel te (blijven) voelen, ondanks een tegenslag of dip, en daar zelfs sterker uit te komen. 

Actie: 'Spreuken in het straatbeeld'

Elk jaar zetten we in Vlaanderen één actie in de kijker.

De actie ‘Spreuken in het straatbeeld’ schuiven we dit jaar opnieuw naar voren. Verras mensen met fijne woordspelingen, deugddoende boodschappen of quotes om even bij stil te staan. Vooraankondiging is niet nodig. De verrassing doet het werk! Met de spreukenactie willen we niet alleen een glimlach op het gezicht van mensen toveren, maar hen ook doen nadenken over hun mentaal welbevinden en het belang van sociale verbondenheid.

Voor wie?

Veerkracht zorgt ervoor dat je mentaal sterk bent en beter om kan met de dagelijkse stress en emoties die op ons afkomen. Geestelijk gezond zijn belangt dus iedereen aan.

Wie kan acties organiseren?

Lokale besturen, zorgpartners, scholen, bedrijven, kansenorganisaties, …

Praktisch

•             Vraag de inspiratiegids aan bij jouw Logo.

•             Gebruik de nieuwe affiches voor de actie ‘Spreuken in het straatbeeld’. Bestellen kan via de webshop.
 

Het Logo zet je op weg

Contacteer het Logo voor meer informatie, ondersteuning en promo materiaal.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen