← Vorige

10-daagse van de Geestelijke Gezondheid

Tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid focussen we ons op goed in je vel zitten en psychische kwetsbaarheid beter bespreekbaar maken. Onder het motto ‘Samen Veerkrachtig’ nodigen we iedereen opnieuw uit om tussen 1 en 10 oktober actie(s) te organiseren. Het Logo bezorgt je opnieuw een gids waaruit je inspiratie kan putten.

Actie: 'Neem plaats op onze bank'

Één actie schuiven we nu al graag naar voor: ‘Neem plaats op onze bank’. Denk maar aan babbelbanken, gevelbanken, het project Bankdirecteurs en het project Bank-Contact. In de bankengids die je hieronder terugvindt, vind je inspiratie om hiermee aan de slag te gaan.

Met deze actie zet je in op het “wij-gevoel”, op sociale cohesie. Stimuleer zo impliciete ontmoetingen tussen mensen. Omdat elke ontmoeting een kans is om elkaar te leren kennen.

Sociale cohesie bereik je uiteraard niet op 10 dagen. Zie de 10-daagse als een aftrap voor je bankenproject. Surf mee op de persaandacht rond de 10-daagse en het Vlaams accent om jouw bankenproject op te starten en bekend te maken.

We ondersteunen je graag bij de verdere uitwerking van jouw initiatief.

Voor wie?

Iedereen.

Wie kan iets voor de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid organiseren?

Alle organisaties die willen werken aan geestelijke gezondheid en veerkracht.

Waarom?

We zetten dit jaar in op sociale cohesie. Sociale cohesie gaat over de betrokkenheid van mensen bij elkaar, bij maatschappelijke organisaties en bij de samenleving als geheel.

Praktisch

Vraag de bankengids en/of de algemene inspiratiegids aan bij jouw Logo.

Het Logo zet je op weg

Contacteer het Logo voor meer informatie, ondersteuning en promomateriaal.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen