← Vorige

Europese Vaccinatieweek

De Europese Vaccinatieweek vraagt elk jaar in de laatste week van april aandacht voor het belang van vaccinaties. Dit jaar is de Europese vaccinatieweek het startschot van een langlopende campagne om correcte informatie over vaccinatie te verspreiden. 

 

Voor wie? 

Iedereen.
 

Wie kan hiermee aan de slag?

Gezien de brede insteek van de campagne, kan elke partner hiermee aan de slag.  

Waarom? 

Vaccinaties zijn er niet alleen om je tegen (sub)tropische ziektes te beschermen. Mazelen bijvoorbeeld komt binnen Europa nog regelmatig voor. Zo zijn er verschillende ziektes waar een vaccin bescherming biedt.
Zwangere vrouwen, kinderen, chronisch zieken en ouderen zijn voor sommige ziektes meer kwetsbaar. Zij zijn dus gebaat bij een vaccin.
 
 

Praktisch 

Dr. Patrick Smits, diensthoofd Infectieziektebestrijding van het Departement Zorg: “Vaccinatie is een keuze die elk voor zichzelf en zijn kinderen moet maken. Wie zich goed informeert, zal ontdekken dat er heel wat redenen en aanleidingen zijn om voor vaccinatie te kiezen: zichzelf beschermen tegen ernstige ziekte, de verspreiding van ziektes doorbreken, kwetsbare naasten beschermen, zorgeloos op reis gaan, de risico’s op complicaties bij een zwangerschap verminderen, pageboren baby’s al een dosis immuniteit meegeven… Maar mensen kunnen ook twijfels hebben over het nut en over de veiligheid van vaccinatie. Daarom stellen we een open vraag: Vaccinatie? En geven we antwoorden voor wie al overtuigd is en wie nog overtuigd moet worden.”

Lees meer in de persmededeling

 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen