← Vorige

Gezond gewicht in jouw gemeente

 

Gezond gewicht in uw gemeenteWil je in jouw gemeente preventief werken rond gezond gewicht? Wil je met je hele gemeenschap samenwerken aan een gezonde leefstijl bij je inwoners?

Eetexpert lanceert het project ‘Gezond gewicht in jouw gemeente’.

Wat kan jij doen?

Dit project wil lokale besturen aanzetten om preventief rond eet- en gewichtsproblemen te werken binnen hun gemeenschap. Dit in samenwerking met de gezondheidswerkers in hun regio. Het project is gebaseerd op nieuwe inzichten rond preventie van eet- en gewichtsproblemen. Het gebruikt de kracht van samenwerking in het herfocussen naar gezondheidsgerichte communicatie en een doordacht gezondheidsbeleid. Dit met aandacht voor het afbouwen van stigmatisering i.v.m. overgewicht.

Voor wie?

Brede bevolking, jongeren

Wie kan acties organiseren?

Lokale besturen, eerstelijnszones

Check alvast materialen en meer info op de website van Eetexpert

Praktisch

Eetexpert biedt een werkmap aan met daarin:

  • Een stappenplan
  • Een vorming bij de start van het project voor de leden van de werkgroep. Deze vorming biedt de basiskennis rond preventie van eet- en gewichtsproblemen. Aan de hand van deze basiskennis bekijken we hoe het project in jouw gemeente vorm kan krijgen. Deze vorming is een must om met het project te starten, zodat alle projectpartners over de juiste kennis beschikken. Dit vormt de basis voor de verdere gemeenschappelijke visie in jullie gemeente. De kostprijs van de vorming bedraagt €200 plus vervoersonkosten.
  • Daarnaast kan iemand van Eetexpert aansluiten bij de werkgroep. Indien nodig zijn we aanwezig om het verdere verloop van het project mee af te stemmen. Dit is een gratis aanbod (max. 2 maal).
  • Eetexpert biedt materialen ter ondersteuning van zorgprofessionals (draaiboeken en fiches) en voor het brede publiek (fiches). Een deel van de materialen vind je in deze werkmap. Andere materialen zullen verspreid worden via het Logo.

Het Logo zet je op weg

Contacteer het Logo voor meer informatie, ondersteuning en promomateriaal.

Foto: World Obesity Federation

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen