← Vorige

Ieders mond gezond

Administratieve, sociale en financiële drempels maken het voor mensen in armoede moeilijk om goede mondzorg te vinden. Ook voor de tandarts is het door deze drempels lastig om goede zorgen te verlenen. Het gevolg is dat mensen in armoede vaker en langer met (ernstige) mondproblemen kampen. Om deze situatie te verbeteren, is er het project 'Ieders mond gezond'.

Voor wie?

Mensen in armoede

Wie kan 'Ieders mond gezond' organiseren?

Organisaties kunnen medewerkers kosteloos laten opleiden tot mondzorgcoach. Na het volgen van de opleiding kunnen ze als mondzorgcoach mensen uit hun organisatie op een geïnformeerde en gerichte manier naar de lokale tandarts begeleiden.

Waarom?

De gevolgen van aanslepende mondproblemen zijn groot: pijn, schaamte, een hoge tandartsrekening, andere lichamelijke klachten, minder zelfvertrouwen, problemen om werk te vinden, …

Meer informatie?

gezondemond.be/projecten/ieders-mond-gezond/

Praktisch

Het project bestaat uit een kosteloze opleiding van één dag door een eerstelijnswerker uit welzijn- en gezondheidsorganisaties.

Daarnaast organiseert 'Ieders Mond Gezond' gratis mondscreenings in de deelnemende welzijns- en gezondheidsorganisaties.

Kijk ook eens op https://gezondemond.be/projecten/ieders-mond-gezond/

Het Logo zet je op weg 

Wens je meer informatie, neem dan contact op met het Logo uit jouw regio.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen