← Vorige

Krachtboom!

Een nieuwe job vinden, onvervulde behoeften en (talrijke) obstakels te overwinnen in het dagdagelijkse leven: kwetsbare werklozen en jongeren in NEET hebben veel ervaringen die hen uit balans brengen. Hoe sterk personen uit balans geraken hangt af van hoe veerkrachtig ze zijn op dat moment. Met het ‘Krachtboom!’-aanbod hebben coaches en hulpverleners instrumenten in handen om met veerkracht aan de slag te gaan.
 

Voor wie?

Kwetsbare werklozen (anderstaligen, lage SES,…) en jongeren (16-35j) in NEET (Not in Education, Employment, or Training)
 

Wie kan met de methodiek aan de slag?

Professionals die kwetsbare werklozen begeleiden zoals jobcoaches, trajectbegeleiders, vormingswerkers, maatschappelijk werkers, sociaal cultureel werkers,…
 

Waarom?

Door de focus te leggen op positieve levensverhalen, interne en externe hulpbronnen zet je mensen in hun kracht en help je hen om met moeilijkheden en tegenslagen om te gaan. Het is een boost in de zoektocht naar een zinvolle dagbesteding en een meerwaarde in de zoektocht naar werk.
 

Hoe?

‘Krachtboom!’ kan als aanvullend instrument ingezet worden voor, tijdens of na begeleidingen richting werk. En dit zowel voor één-op-één- als groepsbegeleidingen. Er zijn verschillende mogelijkheden:
 
Individuele begeleiding:
  • Weinig tijd (15 tot 30 minuten): databank met verschillende aparte werkvormen
  • Iets meer tijd (max. 2 uur): atelier ‘Krachtboom!’
  • Veel tijd (4x max. 1,5 uur): traject ‘Krachtboom!’ (4 ateliers)
Groepsbegeleiding:
 
  • Weinig tijd (15 tot 30 minuten): databank met verschillende aparte werkvormen
  • Iets meer tijd (max. 2,5 uur): atelier ‘Krachtboom!’
  • Veel tijd (4x max. 3 uur): traject ‘Krachtboom!’ (4 ateliers)
Je kan als begeleider zelfstandig met ‘Krachtboom!’ aan de slag. Op www.gezondleven.be/projecten/krachtboom vind je een leidraad, draaiboeken en werkvormen.
 

Het Logo zet je op weg

Je kan terecht bij het Logo voor de leidraad, draaiboeken en bij nood aan meer informatie.

Materialen

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen