Minister van Welzijn Hilde Crevits roept woonzorgcentra op om externe procesbegeleiders in te schakelen.

Op 15 juni bracht minister van Welzijn Hilde Crevits een bezoek aan woonzorgcentrum Heilige Familie in Kuurne. Ze bracht er het nieuws dat het project ‘procesbegeleiding voor preventie in woonzorgcentra’ verlengd wordt tot 2028.

En dat is goed nieuws, want oudere mensen lopen een groter risico op vallen en ondervoeding, hebben vaak een slechtere mondhygiëne en er wordt soms te vaak naar psychofarmaca gegrepen. Om die problemen structureel aan te pakken en oudere mensen goede zorg te kunnen verlenen, startte de Vlaamse overheid in 2017 het project ‘Procesbegeleiding voor preventie in woonzorgcentra’. Daarbij gaan experten op pad naar woonzorgcentra om hen daarin te ondersteunen. ‘Wegens het succes hebben we beslist dit project te verlengen tot 2028. Vandaag zijn al meer dan 360 woonzorgcentra ingeschreven.”, zei Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits donderdag bij haar bezoek aan woonzorgcentrum Heilige Familie in Kuurne.
 
Momenteel zijn er ongeveer 80 opgeleide procesbegeleiders actief en meer dan 360 woonzorgcentra, verspreid over heel Vlaanderen, hebben zich al ingeschreven.
 
 
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen