← Vorige

Online cursus: motiverende gespreksvoering

In deze gratis online cursus maak je kennis met motiverende gespreksvoering. Je krijgt meer inzicht in wat maakt dat mensen veranderen en wat motiverende gespreksvoering tot een effectieve gespreksstijl bij verandering maakt. We staan stil bij de basishouding, verschillende processen die een kompas kunnen zijn in je begeleiding en de belangrijkste gespreksvaardigheden. Per proces illustreren we hoe je deze gespreksvaardigheden doelgericht kan inzetten.

De cursus gebruikt een aantal voorbeelden van cliënten die middelen gebruiken of gamen als rode draad om de toepassing van deze gespreksstijl zo aanschouwelijk mogelijk te maken. Animaties en verwerkingsvragen helpen je om de inhoud eigen te maken.

Voor wie? 

Voor intermediairs die op professioneel vlak in contact komen en in gesprek gaan met mensen die middelen gebruiken, gamen of gokken.

Wie kan het project organiseren?/ Wie kan hiermee aan de slag?

Zorg- en welzijnspartners.

Waarom? 

De online cursus reikt je handvaten, achtergrondinfo en concrete tips aan om met deze gespreksstijl aan de slag te gaan. Je krijg ook een overzicht van extra ondersteuningsmaterialen en opleidingen over motiverende gespreksvoering.

Praktisch 

  • Ontdek de online cursus motiverende gespreksvoering hier.
  • Een mooie aanvulling op de cursus is de publicatie ‘Hoe motiveer je cliënten om aan de slag te gaan met hun middelengebruik, gamen of gokken?’. Deze interactieve PDF kan je gratis downloaden via deze link.

Het Logo zet je op weg

Het Logo kan je op weg helpen bij bijkomende vragen rond het thema tabak, alcohol, drugs, gamen of gokken. Ook voor de uitwerking van specifieke projecten kan je voor ondersteuning terecht bij het Logo. Neem contact op met het Logo uit je regio.
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen