← Vorige

Week van de Valpreventie

Ook in 2024 organiseren het Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen de Vlaamse Logo’s en het Vlaams Instituut Gezond Leven, de Week van de Valpreventie. Deze campagneweek sensibiliseert en informeert ouderen, hun familie en alle gezondheidszorg- en welzijnswerkers in Vlaanderen over val- en fractuurpreventie. Doen jullie opnieuw mee?

Wandel je mee? Samen in beweging!

Zet het alvast in je agenda: van 22 tot en met 28 april 2024 gaat de 13de Week van de Valpreventie (WvdV) door. Ook dan staat de Week van de Valpreventie in het teken van beweging, met in het bijzonder regelmatig wandelen. Zo veel mogelijk oudere personen, mantelzorgers, familie, gezondheids- en welzijnswerkers en lokale besturen in Vlaanderen en Brussel sensibiliseren en informeren, daar gaan we voor.
 
In aanloop van de Week van de Valpreventie zullen er verschillende campagnematerialen aangeboden worden via www.valpreventie.be en het Logo uit je buurt. We bieden je onder andere verschillende tips en tricks om te starten met wandelen. Wandel je mee? Bekijk nu al onze wandelgidsen voor 65- plussers, zorgverleners en lokale besturen. Deze gidsen geven inzicht in de link tussen beweging en het voorkomen van vallen, maar bieden ook heel wat beweeginspiratie en praktische tools.

Praktisch

Een overzicht van alle materialen die je kan bestellen, vind je in onze webshop.
Informatie en tips over valpreventie vind je op www.valpreventie.be.

Het Logo zet je op weg

Het Logo ondersteunt je bij acties om valpreventie in de kijker te zetten. Neem contact op met het Logo van jouw regio.

 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen