Winkeloefening en etiketten lezen

Wat houdt de vorming in?

Boodschappen doen is meestal een routineklus. We nemen zonder veel te kijken producten uit de winkelrekken die we kennen én lekker vinden. Reclame en aantrekkelijke verpakkingen verleiden ons om af en toe ook iets nieuws te proberen. Begrippen als ‘light’, ‘verrijkt met omega 3’ en ‘zonder toegevoegde suikers’ slaan ons om de oren. Wat betekent dat allemaal en hebben we die producten echt nodig om gezond te blijven?

Op deze vragen geeft een diëtist je tijdens de winkeloefening antwoord. Na een korte theoretische inleiding volgen praktische oefeningen met echte productverpakkingen. Zo leer je op een kritische manier omgaan met alle info die je op etiketten vindt en leer je producten vergelijken om een gezonde en budgetvriendelijke keuze te maken.

Voor wie is het?

Scholen, volwassenen die graag iets bijleren over gezonde en duurzame voeding, organisaties die werken met kwetsbare groepen
 

Wie kan deze sessie aanvragen?

Scholen, gemeenten, OCMW’s, lokale dienstencentra, bedrijven, CLB's, welzijnsorganisaties, verenigingen ...

Praktisch
  • De infosessie wordt gegeven door een getrainde diëtist en duurt 2 uur.
  • Prijs: € 150 + verplaatsingsvergoeding
  • De Winkeloefening kan plaatsvinden in een supermarkt of in een lokaal, met behulp van (lege) verpakkingen.
  • Naast een sessie voor een algemeen publiek vanaf 16 jaar, zijn er ook sessies op maat voor bvb. kwetsbare groepen en ouderen.
Deze vorming aanvragen
klik hier ↓

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen