Een gezonde mond voor iedereen

Een gezonde mond vormt niet alleen de basis van een mooie glimlach, het is ook een belangrijke voorwaarde om fysiek én mentaal mee te kunnen in onze maatschappij.

Daarom is mondzorg geen luxe.

Wil je mensen informeren en sensibiliseren over het belang van mondgezondheid? Bij het Logo kan je advies krijgen om deze uitdaging aan te gaan.

Vlaamse gezondheidsdoelstelling

In afwachting van een gezondheidsdoelstelling nemen de Logo’s dit thema reeds op binnen hun werking.

Kijk ook eens op

Ga aan de slag.
Dag van de Mondgezondheid
Het Vlaams Instituut Gezonde Mond roept op om op 20 maart, de Dag van de Mondgezondheid, extra aandacht te hebben voor een gezonde mond. Check de communicatiegids en gebruik het campagnemateriaal.
De Mondzorglijn
De Mondzorglijn biedt een kader bij het opstellen, implementeren en verankeren van een structureel mondzorgbeleid binnen zorgorganisaties.
Gezond begint in je mond
De sensibiliseringscampagne 'Gezond begint in je mond' roept elke partner op om het campagnebeeld mee te verspreiden.
Glimlachen
'Glimlachen' is een sensibiliseringsproject met als doel de mondgezondheid van kinderen en jongeren te verbeteren. Voor verschillende leeftijdsgroepen zijn er werkblaadjes en lespakketten, affiches en poetskaarten beschikbaar.
Ieders mond gezond
Administratieve, sociale en financiële drempels maken het voor mensen in armoede moeilijk om goede mondzorg te vinden, met als gevolg dat ze vaker en langer met (ernstige) mondproblemen kampen. Om deze situatie te verbeteren, is er het project 'Ieders mond gezond'.
Preventiepeiling in het onderwijs
De Preventiepeiling peilt naar het preventieve gezondheidsbeleid in scholen, ondernemingen, lokale besturen, kinderopvanginitiatieven en zorg- en welzijnsinstellingen in Vlaanderen en Brussel.
Samen werken we aan een gezonde regio
De Vlaamse Logo’s zijn ervan overtuigd dat de gezonde keuze ook de juiste keuze is voor iedereen. Om deze boodschap kracht bij te zetten, maakten we een promospot.
WegWijzer
Win-win fiches, gezondheid is van iedereen
www.preventiewijzer.be
www.preventiewijzer.be biedt zorg- en hulpverleners een overzicht van nuttige websites en telefoonnummers per gezondheidsthema.
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen