Sinds enige tijd is er een sterk vermoeden dat schurft (ook gekend als scabiës) aan een opmars bezig is. In afwachting daarvan lanceerde het Departement Zorg alvast een informatie- en ...
De Universiteit van Gent en het Vlaams Instituut voor Gezond Leven onderzochten de inhoud van lunchboxen en de toegankelijkheid van schoolmaaltijden in Vlaamse basisscholen...
Komt de vliegende reporter jouw actie in beeld brengen tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid?
Op 10 september, Werelddag Suïcidepreventie, wordt elk jaar wereldwijd aandacht gevraagd voor de preventie van zelfdoding.
De nieuwe jaarcampagne van Te Gek!? zet in op perinatale mentale gezondheid.
De stresstest geeft tieners een zicht op hoe stressy ze zijn en biedt hen gepersonaliseerde oefeningen. Op die manier zijn ze beter gewapend tegen stressvolle perioden, zoals de examens.
De WegWijzer helpt je op weg en toont je aan welke gezondheidsthema’s je kan werken, hoe je dat het beste doet en bij welke partners je terecht kan voor vorming en ondersteuning.
‘No steps, no glory’ is dé 10.000-stappenclash voor bedrijven. Deze wedstrijd liep van 29 april tot 26 mei. Van de 49 deelnemende bedrijven eindigde Biostoom Oostende als winnaar van deze editie 2024.
Het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie voert momenteel een onderzoek bij mensen met (een verleden van) zelfmoordgedachten.
Ongeveer drie op de vier personen die overlijden door zelfdoding zijn mannen. Hoewel zelfdoding telkens het gevolg is van een complex samenspel aan factoren, wijst onderzoek echter uit dat ...
Zelf- en teamzorg is de beste garantie voor de mentale gezondheid van zorgverleners. Hun mentale gezondheid bevorderen is belangrijk in een warm welzijnsbeleid.
Dé bedrijfschallenge van 2024: doe mee met de 10.000-stappenclash
Vanaf nu kunnen niet alleen (huis)artsen doorverwijzen naar een Bewegen Op Verwijzing-coach, maar ook apothekers, ergo- en kinesitherapeuten, diëtisten, ...
1,6 miljoen Vlamingen ontvingen in 2022 een uitnodiging om deel te nemen aan de bevolkingsonderzoeken naar kanker. Een deel van de doelgroep gaat nog altijd niet in op dit gratis aanbod.
www.preventiewijzer.be biedt zorg- en hulpverleners een overzicht van nuttige websites en telefoonnummers per gezondheidsthema.
Op 25 januari wordt de nieuwe gezondheidsdoelstelling vaccinaties voorgesteld.
Op 19 november is het Internationale Mannendag en worden alle mannen aangemoedigd om ‘uit hun kop’ te komen en sneller hulp te zoeken bij psychische problemen.
Hoe kaart je het thema zelfdoding aan op school? Het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie bundelde alle info rond zelfmoordpreventie voor het onderwijs.
Hoe gaat het met het preventieve gezondheidsbeleid in jouw school?
Op 4/12 organiseert Departement Zorg de Gezondheidsconferentie Milieugezondheidszorg te Brussel en stelt ze de Gezondheidsdoelstelling Milieugezondheidszorg voor, met focus op volgende 3 thema's:...
Gezondheidsconferentie Milieugezondheidszorg
Hoe hebben jullie deze editie ervaren? Heb je met jouw lokaal bestuur, organisatie, vereniging… acties of projecten op poten gezet? Wat liep goed of wat missen jullie nog?
Het Fonds GavoorGeluk en de Vlaamse Logo's nodigen alle lokale besturen en scholen uit om deel te nemen aan de inspiratiedag 'Tijd voor actie', in de Square in Brussel.
Het project helpt mensen op weg naar een actiever leven aan de hand van professionele coaching en een beweegplan op maat. Meer professionals kunnen vanaf nu mensen doorverwijzen.
en inspireren zo kandidaat-bestuurders voor meer gezondheid in hun verkiezingsprogramma.
Op 17 oktober 2023 organiseert het CvKO een online symposium voor zorgverleners in de eerstelijn.
De toolkit voor sportclubs werd vernieuwd! Nog meer handige tools, inspirerende projecten en praktische ondersteuningsmiddelen zijn op één plek terug te vinden.
The Human Link, sinds enkele jaren partnerorganisatie Geestelijke gezondheid, samen met het Vlaams Instituut Gezond Leven, heeft een nieuwe interessante methodiek klaar.
Jongeren bewuster leren omgaan met goede en slechte emoties door sociale media, dat is de focus van ‘Vibe Check’.
Verschillende LGBTI+ personen getuigen over zelfzorg en veerkracht. Ga aan de slag met de video’s en oefeningen rond zelfzorg bij LGBTI+ personen.
Op 15 juni bracht minister van Welzijn Hilde Crevits een bezoek aan woonzorgcentrum Heilige Familie in Kuurne.
Met gemiddeld 16.687 stappen per dag per deelnemer verovert het woonzorgcentrum 1 jaar lang de wisselbeker en de titel van de meest actieve werkplek van Vlaanderen!
Een ‘warm bedrijf’ is een werkomgeving die medewerkers mentaal gezond houdt én versterkt. Iedereen werkt er samen om medewerkers energiek en bevlogen aan de slag te houden.
op 15 maart werd de nieuwe campagne #binnenstebuiten gelanceerd. Kom hier meer te weten over de campagne en de bijhorende materialen.
Een ‘warm bedrijf’ is een werkomgeving die medewerkers mentaal gezond houdt én versterkt. Iedereen werkt er samen om medewerkers energiek en bevlogen aan de slag te houden.
Tijdens Expeditie Geluk duiken leerlingen uit het lager onderwijs met hun klas in een virtueel universum.
Op 1 maart lanceerde Marc De Bel zijn nieuw boek ‘Soko’. Kom hier meer te weten over het boek en bestel bijhorende materialen.
Wil je als bedrijf investeren in een beleid dat streeft naar een gezonde, veilige en veerkrachtige loopbaan voor werknemers? Dan kan je sinds kort terecht bij het Infopunt Geïntegreerd Welzijnsbeleid.
Kom hier meer te weten over de complimentendag van 1 maart en bestel nu je materialen.
Leerlingen beter tot leren laten komen? Dat kan met gezonde en gelukkige leerlingen!
Samen met hun partners en netwerk proberen de Vlaamse Logo’s elke dag de gezondheidskloof te dichten. Daarom ‘vlammen’ ze mee tegen kansarmoede tijdens de Warmste Week.
Logo's doen mee aan de Warmste Week
Minister Crevits roept op om deel te nemen aan de bevolkingsonderzoeken naar kanker en taboes te doorbreken op vlak van stoelgangtesten.
Door de nieuwe routestructuren vindt iedereen nu wel een beweegroute in zijn of haar buurt, en wordt Vlaanderen steeds beweegvriendelijker.
Vlaams Instituut Gezond Leven vzw nodigt opnieuw alle steden en gemeenten in Vlaanderen en Brussel uit om deel te nemen aan de Preventiepeiling - de ‘nieuwe’ indicatorenbevraging.
Van 21 tot 25 november 2022 zetten we 'gezond wonen' opnieuw in de kijker tijdens de actieweek 'Gezond binnen, ook in de winter'
Mentaal welbevinden, een warm klasklimaat, groepsdynamiek… het zijn hot topics in de leraarskamer! Maar hoe pak je dat aan? Met Happy Snacks natuurlijk!
Ontdek ons aanbod aan infosessies en workshop en informeer zo de inwoners van je gemeente of leden van je organisatie.
De COVID-herfstboostercampagne draait op volle toeren. Voor partners die dat willen, is er in beperkte mate drukwerk beschikbaar.
De griepvaccinatiecampagne is afgetrapt. De campagne bestaat zoals elk jaar uit twee luiken. Een publiekscampagne en een campagne voor zorg- en welzijnspersoneel.
De 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid groeit jaar na jaar. Lees het persbericht.
Van 22 tot en met 24 mei zal de “International Conference on Integrated Care” ofwel ICIC doorgaan in Antwerpen.
Het Logo zet samen met het Vlaams Instituut Gezond Leven in op een gezonde voedselomgeving. Want hoe gezonder het aanbod in de omgeving, hoe groter de kans dat we gezonde keuzes maken.
De nieuwste info over ventileren en verluchten in schoolgebouwen en het gebruik van CO2-meters.
Werk je met jongeren die risicovol of problematisch gamen en wil je hen stimuleren om op zoek te gaan naar alternatieve vrijetijdsbestedingen? Een Reboot-kamp kan hen op weg helpen.
Kinderen moeten gestimuleerd worden om nieuwe smaken te proeven en voldoende te bewegen. Om ouders daarbij te helpen, ontwikkelde het Vlaams Instituut Gezond Leven het gezelschapsspel ‘Lekkerbekjes’.
Om leerkrachten van het lager onderwijs te helpen om les te geven over de voedingsdriehoek, is er het gloednieuwe educatief pakket ‘Lekker Gezond!’
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen