Geestelijke gezondheid in de gemeente
Je speelt als lokaal bestuur een belangrijke rol in het versterken van de geestelijke gezondheid van je inwoners en het thema bespreekbaar te maken. Hoe? Informeer burgers via het lokale infoblad en de gemeentelijke website, geef zelf het goede voorbeeld en zet doelgroepgerichte projecten op poten. Je vindt inspiratiefiches, methodieken, materialen en tips op deze website.
Neem zeker contact op met het Logo. Zij coachen je graag bij het opzetten van een geestelijk gezondheidsbeleid.
Kijk ook eens op
Ga aan de slag.
10-daagse van de Geestelijke Gezondheid
De 10-daagse is het uitgelezen moment om mensen bewust te maken van het belang van een goede geestelijke gezondheid.
De geluksdriehoek
Het Vlaams Instituut Gezond Leven verzamelde alle belangrijke wetenschappelijke kennis over geluk – Wat is het? Hoe kun je eraan werken? – in de geluksdriehoek.
Gelukswandeling
Tijdens een gelukswandeling ontdekken wandelaars wat mentaal welbevinden is en hoe ze eraan kunnen werken, terwijl ze door hun favoriete stad of natuurgebied kuieren en ludieke doe-opdrachten uitvoeren.
Gezondheidscadeau
Met dit gezondheidscadeau kan elke Vlaming, met een kleine eigen opleg, terecht bij een Bewegen op Verwijzing-coach, een tabakoloog en/of een eerstelijnspsycholoog.
NokNok (12-16 jaar)
NokNok versterkt jongeren hun veerkracht. De campagne bundelt knaltips en coole opdrachten waarmee ze werken aan meer veerkracht en een goed gevoel.
Samen werken we aan een gezonde regio
De Vlaamse Logo’s zijn ervan overtuigd dat de gezonde keuze ook de juiste keuze is voor iedereen. Om deze boodschap kracht bij te zetten, maakten we een promospot.
Team (Veer)Kracht
Sessies die de mentale (veer)kracht van een team doen versterken, waardoor het team alerter en flexiber is en beter presteert.